Homepage » Excess & Driving Tips

Eigen risico & rijtips

Van Dusschoten & van Ginkel Autoverhuur believes it is important to be as transparent as possible about the deductible that applies during the rental period. A deductible for non-recoverable damage applies to all rental cars. You can lower your deductible with us:

Van Dusschoten & van Ginkel Autoverhuur is continuously working on preventing damage. We are therefore happy to show you how you can prevent damage. In the link below you can download driving tips for the prevention of common damages.Driving tips for driving a delivery van or truck  (pdf file)

Bijlage eigen risico en rijtips

Geachte klant,

Graag vragen wij uw aandacht en medewerking voor onze inspanningen om de schadelast te verlagen.

Uw huurauto is verzekerd maar u heeft een eigen risico in geval van ‘niet verhaalbare schade’. Het eigen risico is afhankelijk van de huurcategorie én van uw keuze om het wel of niet te verlagen tegen betaling van een extra premie. Op uw huurcontract staat welk eigen risico op deze verhuring van toepassing is.

Let wel op de schadegevallen waarvoor een zogenaamd ‘hoog eigen risico’ geldt (zie art. 12 lid 1 van onze alg. voorwaarden). Dit zijn de schadegevallen die heel goed te voorkomen zijn als u onderstaande tips volgt en u van buiten de auto laat gidsen of waar nodig een keer extra uitstapt om te kijken of het past.

Bovenhoofdse-schade

Achteruitrij-schade

Parkeer en Manoeuvreerschade*

Hiervoor geldt een blijvend eigen risico van € 1500,- excl. BTW voor B-rijbewijs voertuigen
en € 2000,- excl. BTW voor C-rijbewijs voertuigen

Voor huurders die in uitoefening van hun beroep of bedrijf of de rechtspersoon of personenvennootschap huren geldt in deze gevallen een eigen risico van maximaal € 5000,- excl. btw (art. 10 lid 5 van de alg. voorwaarden voor bedrijven).

In bepaalde gevallen is de huurder volledig aansprakelijk voor de gevolgen van schade ontstaan aan of veroorzaak met het voertuig (zie artikel 9 van de alg. voorwaarden). Ook wordt niet gemelde schade volledig doorbelast!

VOORKOM SCHADE:

RIJTIPS VOOR HET RIJDEN MET EEN BESTEL- OF VRACHTWAGEN

 

Laat iemand van buiten de auto u met handsignalen begeleiden bij achteruitrijden en parkeermanoeuvres

Maak ruime bochten en gebruik beide spiegels omdat de draaicirkel van een bestelbus groter is dan u gewend bent!

Houdt extra afstand
i.v.m. langere remweg!

Denk aan de
‘dodehoek’.

Verdiep u in de werking
van de auto en stel stoel
en spiegels goed af!

Denk aan de hoogte en
breedte van de auto!

Manoeuvreerschade: schade die wordt veroorzaakt tijdens parkeren, afslaan, draaien en keren van het voertuig waarbij een stilstaand object geraakt wordt.

Van Dusschoten & Van Ginkel Autoverhuur en Lowbudget Autoverhuur zijn handelsnamen van GS Automotive B.V.