Deze website gebruikt cookies om een optimale ervaring te garanderen. Meer informatie
Alle cookies accepteren

Winterbanden
Van 18 november tot 15 maart staan onze huurauto’s op winterbanden. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten veilig de weg op kunnen onder winterse omstandigheden.
 
Door alle huurauto’s uit te rusten met winterbanden heeft u onder winterse omstandigheden een kortere remweg, een betere grip in bochten en u krijgt de auto beter van zijn plaats. Niet alleen met sneeuw en ijs, maar al bij lagere temperaturen onder de 15 graden.
 
In de video van de ANWB winterbandentest is goed te zien welke voordelen een winterband biedt tijdens winterse omstandigheden.
 
Waarom een bijdrage?
Van Dusschoten & van Ginkel Autoverhuur vindt het belangrijk om transparant te zijn. Transparant zijn betekent naar onze mening ook dat wij aan u uitleggen waarom wij een bijdrage vragen voor de winterbanden.
 
De keuze om ons wagenpark in deze periode op winterbanden te zetten vraagt om een flinke investering. Voor alle auto’s moet een extra set winterbanden worden aangeschaft. Deze moeten vervolgens worden gemonteerd en naderhand weer worden opgeslagen. Daarnaast zijn winterbanden extra duur in aanschaf en slijtage.
 
Kortom, een hele operatie om een compleet wagenpark met winterbanden uit te rusten.
 
Waarom geen winterbanden?
De keuze om niet voor winterbanden te kiezen is dan ook heel aantrekkelijk voor een verhuurder. Het is niet verplicht en het bespaart veel kosten. Schade veroorzaakt door gladheid vallen immers onder het eigen risico van de huurder.
 
Omdat wij als één van de weinige autoverhuurders ervoor kiezen om in deze periode alle huurauto’s met winterbanden uit te rusten en te kiezen voor de veiligheid van onze klanten vragen wij hiervoor een bijdrage van €3,- per dag. Met deze bijdrage kunnen wij deels de kosten dekken.
 
Wij hopen dat u begrip heeft voor onze keuze!